Over Marieke

Als binnenhuisarchitect afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten Constantijn Huygens te Kampen, het huidige Artez te Zwolle.

Na jaren te hebben samengewerkt met verschillende architecten en drie kinderen op de wereld te hebben gezet en opgevoed, heb ik een aantal jaren geleden besloten het kunstenaarschap aan te gaan. Als kind was ik altijd al aan het creëren dus het zat er dik in, onvermijdelijk!

Aanvankelijk werkte ik vooral intuïtief. Een paar jaar geleden heb ik een stijl ontwikkeld die geheel bij mij past.

Aan de hand van mijn dagelijkse wandelingen in mijn omgeving word ik telkens geraakt door de schoonheid van de natuur.

Ik sla in gedachten en gevoel op wat ik daarin zo mooi en treffend vind. Deze items of details wil ik graag laten zien en dan niet direct, maar geabstraheerd in die elementen die ik belangrijk vind. Ik doe dat middels kleur en lijn en zoek daarbij de balans in mijn nieuwe verbeelding.

Zo creëer ik van mijn binnenwereld een nieuwe wereld en dat is wat een binnenhuisarchitect in zekere zin ook doet. Binnenhuisarchitecten zijn immers de psychologen van de maakbare ruimte waarin we leven.

De cirkel is voor mij daarmee rond. Het voelt als een soort thuiskomen, het creëren van een nieuwe wereld met kleur, vlakken, lijnen, structuur en balans.

En verder….

Het bewegen In de werkelijke wereld zorgt onvermijdelijk ook voor ontmoetingen met dier en mens. Ook daarin zoek ik de voor mij belangrijke aspecten en breng die samen in bijzondere taferelen. Want in mijn optiek zijn allebei zeer boeiende bewoners van deze oneindig mooie aardkloot.